Cum moare

Scris de Melancolique

Pasiunea. Chiar așa: cum moare pasiunea? De fapt, ce dracu mai este și pasiunea asta? Răspunsuri sunt atât de multe încât nici măcar nu pot să găsesc o definiție care să-mi aparțină așa că mă mulțumesc să copy/paste-uiesc puțin din prietenu DEX. Ia să vedem ce zice el PASIÚNE, pasiuni, s. f. 1. Stare afectivă și intelectuală deosebit de intensă și stabilă, manifestată ca o tendință care polarizează procesele psihice ale omului, determinându-l prin intensitatea efectelor sau prin permanența acțiunii lor. ◊ Loc. adv. Cu pasiune = înflăcărat, entuziast; intens. 2. Înclinație vie, însoțită de plăcere pentru obiectul studiat sau pentru profesiunea exercitată. Dorință, aspirație. 3. Dragoste puternică față de o persoană (de sex opus). 4. Tendință puternică și nestăpânită însoțită de o preocupare excesivă și obsedantă pentru satisfacerea unor dorințe (reprobabile); patimă, viciu. S. (Concr.) Ceea ce constituie obiectul unei pasiuni (1-4). 6. Gen muzical înrudit cu oratoriul, dar al cărui text este întotdeauna inspirat din patimile evanghelice; bucată muzicală aparținând acestui gen. [Pr.: -si-u-] – Din fr. passion, lat. passio, -onis, germ. Passion.
Sursa: DEX ’98

Din toate explicațiile de mai sus o să mă opresc la una singură și cred că te-ai prins deja că este vorba de cea de la nr.3 😀 Cei care citesc această postare și în plus se află și într-o relație sunt rugați să contrazică tot ce va fi scris sub rândul ăsta, dacă pot, ceilalți luați un pix și-o foaie și pregătiți-vă să notați, vă poate fi de folos pe viitor.

Bun, să-ncepem! Relațiile între oameni încep să se contureze undeva în perioada adolescenței, vorbim despre relații care implică atracție fizică, nu despre prietenii sau simpatii. Cam atunci începi să realizezi că e bine să împarți cu cineva bucurii, necazuri, secrete sau lucruri intime, cu alte cuvinte, cauți o persoană prin intermediul căreia să-ți ușurezi sufletul, aceasta știind despre tine mai mult decât orice altă persoană, un psiholog cu care te futizezi. Grozav, dar asta este perioada cea mai frumoasă din viața unui cuplu…Este foarte mic numărul celor care se căsătoresc din interes și apoi divorțează, majoritatea celor care ajung la tribunal din acest motiv fiind cu siguranța la un moment dat un astfel de cuplu despre care ți-am zis mai sus. O pereche de oamenii care rezonează și care simt viața cu aceeași inimă. Și totuși ajung să se despartă. De ce? Te-ai întrebat vreodată? Cum la început, doi oamenii care acum divorțează, păreau o singură persoană, iar acum parcă nu s-au cunoscut niciodată? E simplu: moare pasiunea care înainte ținea lipite două suflete și care dădea fluturi în stomac.  ”Dar cum se ajunge să moară pasiunea?”-ai putea să întrebi tu acum. Urmează 3 motive inevitabile pentru care gravitația orizontală-pasiunea-ajunge să se rodeze atât de mult încât se transformă în antipatie.

1.Prima beție – este valabilă în majoritatea cazurilor la bărbați. Am un prieten care spunea așa: ”Să nu te însori până nu te-mbeți muci cel puțin o dată și până nu vezi ce face prietena ta în cazul ăsta”. Foarte adevărat aș spune eu căci, atunci când bea, omul își arată adevărata față. Unii sunt veseli, alții devin violenți, dar, cu siguranță, toți trebuie să ajungă acasă. Și ce poate fi mai umilitor pentru o tânără domnișoară decât să fie văzută carând un bețivan pe stradă? E adevărat, cu asta vezi dacă ai pe cine să te bazezi și cu cine te înhami la drum, de ambele părți, darrrr…bulește pasiunea. Nu cunosc vreo femeie careia să i se întărească sfârcurile când vede vreun alcoolist. Ați zice că e vina bărbaților în exemplul ăsta, nu? Nu întotdeauna…căci și femeile se îmbată. Și noi bărbații chiar nu avem o problemă să cărăm femei băute în cârcă. Ne antrenăm din copilărie cu alți prieteni, nu asta e problema noastră. Femeile bete au un mare defect, de la urechea internă cred. Vomită. E, pentru bărbați, asta e clar moartea pasiunii.

2. Baia – ai trecut peste prima bețivăneală și nu ai fugit, ăsta e al doilea hop. V-ați mutat împreună, puteți să mergeți în plua goală prin casă, futere fără să îi bagi mâna-n gură să nu te audă bunică-ta din camera cealaltă, ba mai mult, acum ai liber cât vrei tu s-o tragi de țâțe când trece pe lângă tine spre bucătărie sau când își schimbă maioul. Ce mai vrei, e paradisul pe pământ? Asta ți-ai dorit mereu, însă nimeni nu te-a pregătit de acasă pentru prima căcare a nevestei. Vedeți voi fetelor, noi, bărbații, nu puteam să ne imaginăm că voi, femeile, faceți și caca. Pentru noi, voi intrați în baie numai să vă aranjați și să vă spălați, hai…cel mult să faceți pișu. Dar nu caca!  Și totuși sunteți oameni și voi și la un moment dat, după 3-4 zile de concubinaj, vă hotărâți să mergeți să scoateți nămolul de pe șanț. Asta e singura armă cu care o amantă poate învinge o nevastă. Noi suntem simpli, nu înșelăm că nu suntem înțeleși sau că n-avem parte de sex oral, nu. Înșelăm pentru că amantele nu fac caca. Paiunea și căcarea pur și simplu nu au loc în aceeași propoziție, darămite în aceeași cameră. Și totuși unii trec și peste asta, eu unul am reușit :-D, și ajung la ultimul hop.

3.Timpul – este ultima barieră în calea pasiunii. Oricum cu cât înaintăm în vârstă descoperim la partenerul de viață multe lucruri care ne plac sau poate și mai multe care nu ne plac deloc, dar cumva reușim să trecem peste cele neplăcute și ajungem să avem pe la 60-70 ani o relație care seamănă mai mult cu o prietenie. Și sunt sigur că așa este cel mai bine, e puțin mai ciudat să-ți imaginezi doi septuagenari iubindu-se la pielea goală. Dar până să ajungi la 70 de ani într-o căsnicie, trebuie să treci de o vârstă critică ce diferă de la om la om, dar care oscilează undeva între 40-45 de ani. La bărbați, asta e perioada când mergi la baie și vezi doar un jet galben de sub burta crescută atent cu bere, iar la femei, cei trei colăcei de sub țâțe le obligă să umple cada cu apă doar de două degete conform Principiului lui Arhimede în ceea ce privește fluidele. La asta se mai adaugă și gravitația care face pielea să se lase, mai pui și ridurile și chelia, vergeturile și gata. S-a dus dracu pasiunea. Și știi ceva? Exact așa trebuie să fie. Nu fugi să cauți ceva mai tânăr, nu vei întineri. Caută să faci loc prieteniei și lasă pasiunea să plece. Ai avut destule șanse să fii pasional, dar nu ai putut pentru că el era beat ca un porc sau pentru că ea a vomitat pe pantofii tăi.

Așadar, pasiunea este, se pare, doar o prietenie în devenire, pentru cei mai fericiți, iar pentru cei mai puțini fericiți, o ” tendință puternică și nestăpânită însoțită de o preocupare excesivă și obsedantă pentru satisfacerea unor dorințe (reprobabile); patimă, viciu.”


Posted on aprilie 6, 2011, in Cu ochii cât cepele and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 31 comentarii.

  1. 2. abolut bestial

  2. @ melalcoolicu’
    Matale cu scriitura asta de fapt îţi faci curaj ca să te însori.
    Shalom .

  3. Melancolicule! esti total!! am ras cu lacrimi, deci 😀

  4. =)) =)) =))

    Melancolice, asta nu-i prima postare la care iti zic, dar ai unele texte bestiale =))

    Io iti pot zice din proprie experienta, ca pasiunea poate muri si se ajunge la divort, cand nu mai vezi un viitor comun, cand nu ai chef sa faceti nimic impreuna, dar absolut nimic. Poate pe unii ii mai tin copiii impreuna si atunci de dragul lor o fac, dar daca nu ai, apoi mai bine o iei la sanatoasa.

    Nu ai mereu noroc sa nimeresti din prima „perechea” dar macar inveti ceva pentru viitor 😉 Si poate odata… 🙂

    Io ma bucur pentru tine ca esti asa curajos si uite ai reusit sa treci peste doua hopuri. Iar al treilea e doar „o chestiune de timp” 😀

  5. eu cred ca tu iti faci curaj pentru numarul 3 😀
    hai sa ai spor ca m-ai facut sa rad!

  6. Melancolique, sa mai spunem ca si femeilor le moare pasiunea de cate ori, barbatii, nu ridica colacul la wc ? 🙂

  7. bag de seama ca nu ma contrazice nimeni ;)) multumesc pentru aprecieri „tutulor”
    stelule sa stii ca de aia tot stau sa analizez 🙂 m-am hotarat sa ma-nsor si-mi vin tot felul de ganduri 😀

  8. @ melalcoolicu’
    E clar !
    Simpla apropriere de momentul fatidic îţi dă deja gânduri şi dureri de cap – imaginează-ţi DUPĂ … sărman mustang .
    Nu anal-iza prea mult, că nu o mai faci, şi rămâi ” fată bătrână ” ca mine.

  9. Melancolice, stelule, lasati bai, ca nu-i ase grav.
    Ce se leaga se si dezleaga, de-o fi sa fi nemerit pe langa, luati aminte la mine, ca-s „patita” 😀

    Dupa statistici is sansele fitfy-fifty ase ca…

  10. nu-ti placu comentariul meu, ca nu-l aprobasi… singurul care era de partea femeilor 🙂
    nu-i bai… m-am amuzat. toate cele bune! 🙂

  11. cu punctu’1 si punctu’3 is de acord pana-n prasele. asa e: prima betie te face sa-ti pui intrebari existentiale rau, iar daca insurateii pasionali si buimaci nu-si cultiva capacitatea de a fi prieteni, ajung or sa se urasca pana la adanci batraneti ori sa-si vada fiecare de bucatica lui rezultata din partaj.
    da’ cu punctu’2 ma marturisesc bagata-n ceata bine de tot, de nu mai pricep nimica: ce-are dom’ne cacatu’ nevestei cu prefectura? au barbatii defecheaza serbet de trandafir sau proaspata nevasta ar trebui sa-si goleasca, scuzati, matele doar in buda la mume-sa, sau in buda conjugala doar cand printul consort e plecat in delegatie?

  12. Puntu trei.As mai adauga si un basit prin metoda taraganarii.. :))

  13. balaura =)) =))

  14. Balaura, io il inteleg pe melancolicu’ ca si io ma gandeam odata la chestia asta. Dar nu era vorba de femei 😀

    E asa o chestie… normala, dar totusi altfel :))

  15. Sa nu intelegeti gresit: prima oara a fost la un animal (un caine) si apoi la un bebelus. Nu-mi venea ca cred ce poate face asa o chestie mica (era la o prietena si io recunosc rusinata ca o trebuit sa parasesc camera, ca altfel trebuia sa ma curete si pe mine) 😀

  16. Strigo, da’ di ce sa-ti fie rusine tie? sa-i fie rusine lu’ ala micu! 😀

  17. Balaura, ca bine zici 🙂

  18. bai, nu stiu a vostru ce miros are, dar al meu are un miros fin, de roze 😀

  19. si-al meu tot de roze, da’ mai acrite.

  20. balaura :)))))))))
    ale mele n’apuca sa se acreasca! am un traznit clasa intai! 😀

  21. ehei, maica, ale tineretii valuri!

  22. Fetele, vre-un concurs, ceva ?

  23. Traiane, discutam ca intre noi, intelectualele :mrgreen:

  24. asa…ne aseazam, scoasem pixu, scoatem carnetelul cu posibile amante si mai taiam doua de pe lista ;))

  25. :)))))))))))))) tare Blue River!!

  1. Pingback: Refrenul din melodia unei zile însorite « Gabriela Elena

  2. Pingback: De pe un nor « Teo Negură

  3. Pingback: Teatrul Naţional ”Lucian Blaga” « Mirela Pete. Blog

  4. Pingback: Parfumul prinţeselor de ieri şi de azi « Mirela Pete. Blog

  5. Pingback: De pe un nor « Teo Negură

Lasă un comentariu