Clasificari amuzante referitoare la… strănut

Scris de Redsky

Am remarcat adesea ca fiecare stranuta altfel, tinand cont sau nu, de efectul pe care-l creaza audientei si in functie de cat de bine insurubat se crede in societate.

Astfel distingem cateva categorii la prima aruncare de privire:

1. Stranutul mascului alfa– hotarat, cu putere si zgomot exagerat, insotit eventual si de o exclamatie- care-l identifica drept o persoana care nu se teme sa arate ce poate si considera ca e chiar benefic pentru ceilalti s-o faca, au doar de pierdut daca nu constientizeaza distanta mica la care se afla de un idol apreciat. Acum daca in procesul stropirii cu zgomot atrage si atentia catorva puicute care incep sa chicoteasca aruncandu-i ocheade galese, se cheama ca a nimerit tonul adecvat. Daca nu, operatia se repeta cat mai des si cu decibelii la un nivel superior.

2. Mimoza– delicat, ca o mata cuprinsa de un acces de alergie la polen, daca nu esti atent il ratezi sau nu-ti dai seama ce s-a auzit, s-a impiedicat, a sughitat sau… oricum nu conteaza a trecut!

3. Stranut de nesimtit– are avantajul ca-l vezi cand se pregateste s-o faca si ai timp sa te adapostesti, adica ar fi chiar indicat s-o faci! Altfel te va lovi vijelia si daca scapi cu toate hainele intregi in urma suflului nimicitor, simti ca faci gripa in secunda urmatoare, toti germenii invadandu-te cu viteza. Daca ti-a mai ramas un dram de luciditate te duci si-ti ineci amarul intr-un detz de whisky si astepti ziua urmatoare testandu-ti rezistenta organismului. Sfat: indeparteaza-te urgent de locul evenimentului, mai urmeaza si alte manifestari cel putin la fel de dezastruoase!

4. Stranutul simpatic spre amuzant– i-a venit si o “comite” fara ganduri ascunse, sunetele produse sunt simpatice spre ilare, rade si el si asistenta, totul a trecut, fara urmari, gestul fiind protejat corespunzator in batista, haina, mana, poala, gluga vecinului, poseta sau orice obiect prins in ultimul moment si infundat nasul in el eficient.

5. Stranutul omului gripat– repetat chinuitor, urmat de fornaituri zgomotoase si ochi lacrimosi. Asta saracul e compromis, toata lumea face cerc cu raza maxima in jurul lui si cu fiecare stranut, golul se largeste, daca e in tramvai are fericirea sa calatoreasca singur in tot vagonul. In ochii blanzi i se citeste suferinta, ii urezi sanatate si cobori la prima!

6. Stranutul mascat complet– pentru rusinosi, timizi, oameni care vor si trec mereu neobservati. Se tin de nas terorizati ca lumea din jur ar intoarce capul sa vada cine a indraznit sa stranute in public. Drept urmare nu conteaza ca simt ca le bubuie timpanele, in procesul limitarii zgomotului, important e sa nu se faca de ras in public. Pe astia de regula nu-i observa nimeni, doar li se pare lor sau isi doresc sa fie apreciati, insa lumea e prea absorbita de problemele personale pentru a pleca urechea la sensibilitatea altora.

Ma opresc aici, sa va las sa ma completati, cu variante intalnite sau cu prestatia proprie, dupa deviza: “ Spune-mi cum stranuti ca sa-ti spun cine esti!”

Reclame

Posted on iunie 14, 2011, in Cu ochii cât cepele and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. pe mine cel mai tare mă amuză taică-miu: după ce strănută, i se fac ochii mici şi vreo zece minute nu mai vede cum trebe. Ţin minte când eram noi mici, adică eu şi frate-miu şi se întâmpla să-l apuce strănutul în timp ce vizionam un film, ne punea pe noi să-i citim în continuare ce zic ăia acolo şi noi nici de-a dracu n-o făceam 😀 se înfuria nevoie mare şi noi mai dihai ne distram 😆

  2. si daca il prinde cand conduce ce face? trage pe dreapta? 😀

  3. Io stranut matinal de dimineata ca masculu’ ala alfa din clasificarea Redsky. Asta dupe ce ma trezesc erect biensur , ca nici cafela nu o poci limpai ca omu’ , va dati seama , nu? Si asta de fro 4’jda’ani una’ntruna, parol !

  4. red, ce sa conduca? la noi in casa, mama conduce! inclusiv masina! 😀

  5. Mishulake, la faza asta mi-ai adus aminte de Gregorie Casa 😆 el ce mai vorbea de erectiile matinale hihihih

  6. Georgia, nus’ce vorbea Gregorie Casa da’ mi-o zis o dottoressa ca e din cauza de alergie la oarece si sa fac test sau text, ca nu pricepui io prea bine, antialergic. Da’ io nu si nu, ca nu fac test sau text ca imi trece repede, dupe zece -2j’da minute rostind manuntel printre buze vorbe cu perdeluta trasa d’oparte. Si p’orma niciun bai, pot bea cafela linistit fara sa mi-o torn in poala.Cafeaua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: