Fiţi calmi

Scris de virusverbalis

Blogul este locul în care depeni impresii cu amicii şi inamicii virtuali. Acordă-i importanţă deosebită, fiindcă aici, într-o cromatică vie şi într-un cadru ambiant şi rafinat, deguşti cele mai sublime schimburi de păreri. În loc să-i spui “Eşti un cretin cu capu’ sec !” spune-i cu blândeţe” Mă aşteptam de la tine să raţionezi mai elevat!” sau niciodată nu i-o reteza sec, încearcă sa reformulezi. Exemplu: “Îmi vine să vărs când citesc asemenea tâmpenii! ” Tu, ca un fin cunoscător, corectează-l cu eleganţa care te caracterizează, spunând:”Frumos ar fi fost sa spui că marele Crupier nu te-a înzestrat cu câştigul exprimării !” Fii inţelegător şi acceptă-i greşelile, chiar dacă se ia de mama, tata, fraţi, surori etc. spunându-ţi: ” Băh, mama ta a păcătuit când te-a fătat!” Răspunde-i creştineste şi cu evlavie sufletească, îndemnându-l să răsfoiască cu luare aminte învaţăturile Cărţii Cărţilor, totodată reamintindu-i cu calm că procesul zămislirii este o faptă nobilă, iar în situaţia de facto, naşterea e caracteristică , nu fătarea. Nu-ţi pierde uzul raţiunii, întrucât partea din creier responsabilă cu emoţiile şi sentimentele atinge în această situaţie excitaţie maximă. Chiar dacă te jigneşte şi umileşte în public “Eşti un bou, n-ai înţeles nimic!” nu te panica, doar procesul educaţional nu se opreşte niciodată, poţi oricând acumula cunoştinţe noi. În fond, participarea la această competiţie e deja un câştig pentru competitor. Dacă dintr-un motiv neîntemeiat, te apostrofează zicând “Prostituarea morală ţi-a devenit piatră de căpătâi!” e imperios necesar să faci o disertaţie pe tema societăţii de consum şi a sistemului duplicitar în care trăiesti.
Este posibil ca şi el să-ti răspundă în continuare în mod impulsiv, fără nicio înţelegere reală a posibilităţilor pe care le are. Dacă totuşi îţi pierzi cumpătul, bate din palme, că şi aşa nu te vede …

Reclame

Posted on aprilie 4, 2011, in Ghid practic de buimăcit lumea. Bookmark the permalink. 8 comentarii.

  1. Sau scoate-i limba, că iarăși nu te vede!
    dar te simți și tu răzbunat, ce mama naibii! =))

  2. ei, ca daca ii tamaiezi o injuratura suculenta, ce are? ca doar nu se aude! 😀

  3. Va rog foarte mult sa ma iertati dar eu nu prea am inteles. Cine cu cine se bate aici?

  4. virusache, io optez pentru shift delete, spam şi bye-bye în cazul celor care se uită insistent la bretelele mele. însă nu ţin cu dinţii de ideea mea… din partea cealaltă s-ar putea să se vadă mai bine, mai altfel.

  5. Minoki, nu se cearta nimeni cu nimeni! 😀 Discutam despre principii sanatoase 🙂

  6. Pacat nu nu este posibila si varianta cu bataia….

  7. Pace voua!In sfanta zi da marti! :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: