Link ce apuc

Scris de Vlad

Latura mea antipatică s-a decis să scrie, iar latura mea simpatică, simpatică fiind, s-a decis s-o lase.

Antipatia mea antipatizează noua modă a publicării haotice a ţâşpe mii de linkuri pe majoritatea blogurilor, conturilor de facebook şi oriunde altundeva unde mediul on-line o permite. Virusul mărinimiei şi valul de altruism instituite în marea familie a internauţilor prin simpla şeruire a celor linkuri mă face să mă simt ca după revoluţie, în zilele în care tirurile cu ajutoare trăgeau în curtea şcolii pentru a împărţi ne-frăţeşte conserve, pături, haine (de parcă la revoluţie s-au fi pârjolit ogoarele, iar straiele şi oghialurile – lenjerii adica – s-ar fi pus pe foc…).

Bă nene/tanti… dacă eşti bucătar emerit şi-ţi faci blog, înţeleg să postezi poze şi/sau filmuleţe cu ce-ai gătit, da’ videoclipu’ cu shakira ce caută-n oală la tine? Sau aşa e reţeta la sarmale cu codiţe de vişinie împănate, trebe musai să dai din şolduri ca să alunece pe esofag?

 

Bă ăştia de faceţi poze (majoritatea chiar reuşite..), la ce vă serveşte bannerul ăla cu “eu scriu ROMÂNEŞTE” dacă voi oricum nu scrieţi nimic? La “eu aş scrie româneşte” v-aţi gândit cumva?

Da’ voi ăia, cu frică de Dumnezeul poporului bloghist ( ? oi fi zis bine?) care nu puteţi păcătui lăsând o zi să treacă fără a “posta” ceva/orice, de ce v-aţi făcut un obicei ca, din două-n două zile, s-o daţi în ” azi nu stiu ce sa scriu da ma-m gindit sa va gidil timpanele cu o piesa care o iubesc mult, mult. kiss u all, poate miine si scriu ceva nu ca azi” şi să ne agasaţi cu tot felul de clipuri ale unor pseudopiese de pseudomuzică? Nu mai bine aşteptaţi să vă vină inspiraţia, timp în care v-aţi putea umple vremea cu ceva de citit, eventual chiar manualele de Limba şi Literatura Română clasele V-VIII?

Şi ca să nu vă uit… comentatori şi mâncători de politică (neobosiţi telespectatori ai neliniştitelor televiziuni de profil), de ce nu vă rezumaţi la actul creaţiunii voastre şi găsiţi de cuviinţă să piperaţi şaradele voastre tembele cu linkuri (via youtube) precum “i will always love you” sau “ streets of philadelphia”? Ce legătura are muzica bună cu rahatul de-l mâncaţi voi?, sau vreţi să-i contraziceţi pe cei ca mine (care consideră că aţi renunţat demult la activitatea craniană) şi să le demonstraţi că aveţi o brumă de bun-gust şi raţiune?

Şi-ntr-un final eminamente antipatic: con-cetăţeni faisbucieni publicatori de link la fiecare jumătate de oră, mai puteţi, mai aveţi? V-ajung două mâini pentru juma’ de sută de linkuri pe zi? Nu vă e teamă că-ntr-o lună, două epuizaţi toate linkurile sau nu vă pasă deoarece, odată epuizate, veţi pune linkuri cu linkuri către fostele linkuri?

Ei, cam de asta mi s-a pus mie pata pe babiloniada linkurilor: omoară inovaţia şi sărăceşte libera-exprimare tot aşa cum budigăile de babă omoară pasiunea şi încurajează libera-mânu-ială, deci ambele ajută la impotenţă (fapt care le supără pe tovarăşele chineze Ling Ceapuc şi Nam Su Tien, lăsându-le pe drumuri).

Reclame

Posted on martie 22, 2011, in Cu ochii cât cepele and tagged , , , . Bookmark the permalink. 24 comentarii.

 1. de acord! sa moara bibi de nu.

 2. vlad, sa inteleg ca fo cateva link-uri acum ar fi prost primite? 🙂

 3. puteai si tu sa pui un link, ceva, acolo, sa-ntelegem si noi despre ce e vorba…

 4. @balaurdegradina: am convingerea că juma’ de oră de plimbare prin cea blogosferă îţi va oferi minim trei exemple pentru ce-am scris eu. nu mi-am permis să pun linkuri, n-ar fi fost corect vis-a-vis de „colegii” mei …

 5. Nea Vlade
  Pai fara „dovezi” nu te mai crede lumea, asa ai facut si la postarea anterioara…

 6. Fain spus, sunt atatia care scriu ineptii in blogosfera… te invit sa urmaresti niste portaluri, unde vei avea „surpriza” sa vezi ca tocmai ineptiile se voteaza, sunt promovate… De ce? Poate pentru ca am devenit o natie de inepti si ne-am subminat singuri valorile? La naiba, cred ca ne anchilozam inclusiv nintelectual, nu doar social…

 7. Eu nu -am infuriat asa de tare ca Vlad, mie mi s-a parut curios ca un blog, in care 80% sunt clipuri de pe Youtube, are aproape 900 de persoane inscrise si este pe locul 200 si ceva in Ze list. Si eu ma gandesc ca daca vreau sa ascult sau sa vad un clip ma duc pe Youtube direct, nu trebuie sa intru pe la cineva pe blog pentru asta.Dar pana la urma, traim intr-o tara libera (zic eu…) si fiecare e liber sa posteze ce doreste pe blogul lui si pe retelele de socializare,iar noi avem cateva optiuni la indemana gen: delete, remove, skip asa ca nu iti mai face sange rau ca nu merita! In rest…numai de bine!

 8. Moniki: nu-mi fac sânge rău, aş trăi cu mult mai puţin dacă aş face-o pentru toate lucrurile pe care le consider (oare cum se scrie ne la locul lor?) lipsite de sens, eu doar mai împărtăşesc din ceea ce-mi vine-n cap. Sunt perfect de acord cu tine că fiecare (oricine) este liber să facă orice doreşte, mai ales că nu săvârşeşte un abuz (până la umră nu m-a pus nimeni să intru pe cele bloguri).

 9. Traian: nu consider că am nevoie şi de justificări plauzibile (sub formă de link-uri) pentru ceea ce scriu, dar voi reveni şi cu astfel de argumente, deşi am sentimentul că nu voi face altceva decât să demonstrez o evidenţă…

 10. Teonegura: fac parte din categoria celor care militează (în limita posibilităţilor intelectuale şi a mijloacelor de comunicare deţinute) pentru însănătoşirea mintală a semenilor mei, dar şi a mea în aceeaşi măsură.
  Admit că mi-am permis de multe ori să las comentarii deloc prieteneşti pe unele (conform definiţiei) bloguri, dar numai în cazurile în care eram blindat cu argumente.

 11. Traian:

  pentru articolul „fesu’ şi progresu'” nu am exemplificări foto/video, doar ceva martori total dezinteresaţi în a depune mărturie, deci eşti perfect îndreptăţit să cataloghezi articolul ca scorneală…

 12. Vlad
  Daca n-ai observat, glumeam !

 13. sincer să fiu, n-am observat… chiar am crezut că, neînsoţite de dovezi, textele mele nu te-au convins. acuma, după ce-am dat cu muci-n fasole, ce să mai zic?!… să mă ierţi dacă am avut atitudinea nepotrivită, n-am intenţionat să generez polemici.
  Numai bine! 🙂

 14. La obect..Ce-am observat io la tine.Publici texte pe blog mai rar, dar cand o faci, o faci de calitate.Punct! O parere personala..

 15. Breeeeeeeeee nu va certati! Ca nu merita!

 16. Minoki: nu cred că ne certăm, am recunoscut incapacitatea mea de a înţelege comentariul lui Traian, deci am ajuns la un numitor comun. Sper că Traian mi-a oferit clemenţa necesară!

 17. Virusverbalis: când eram începător o făceam mai des :), da’ acuma m-am puturoşit şi am şi noi atribuţii care implică biberoane, scutece şi multă joacă.
  Mulţumesc pentru compliment!
  P.S.: nu-s eu cel mai activ musafir prin blogurile colaboracilor, da’ să ştii că te-am vizitat de câteva ori şi cu siguranţă o voi mai face!

 18. Vlade
  Ti-as da dreptate daca ai avea. Dar bag seama nu-ti dai nici tu. Atita timp cit si tu te folosesti de emoticoane, de ce nu s-ar folosi si altii de link-uri? Mie-mi suna a … ceva, tie nu? 😉 Adica, chiar nu vaz unde-i crima si pacatul.
  Ce-ar trebui sa fac daca, la un post despre Domingo, as vrea sa bag o exemplificare? Sa va cint eu? 😆

 19. Papagigli,
  la faza cu emoticoanele îţi dau dreptate, îs prea comod să folosesc expresii pentru care există substituenţi din două semne, da’ măcar încerc să le folosesc doar atunci când situaţia o cere.
  Cât despre a-mi da sau nu dreptate cei care citesc cele scrise de mine, nu reprezintă un scop ci mai degrabă o întâmplare. Îmi asum orice lucru pe care îl scriu fiind conştient că nu deţin adevăruri absolute şi nici posibilităţi extreme de a discerne între bine şi rău, corect şi incorect, curat şi murdar, drept urmare încerc pe cât posibil să nu bat câmpii sau să mă incăpăţânez în a crede că am dreptate.
  Nu risc să dau un răspuns întrebării tale deoarece aş contabiliza încă un eşec în faţa persiflării.

 20. Vlad, am intrat si eu un pic pe blogurile de mai sus si chiar nu am vazut unde e problema. Daca vrei sa vezi un blog „advarat” ia de aici. Apoi, asta blog!
  http://charmy-bunny.blogspot.com/

 21. Vlad
  Regret ca socotesti persiflare mica mea ironie; pur si simplu te-am simtit prea pornit si am vrut sa aerisesc nitel atmosfera, asta-i tot.

 22. Traian
  Îmi pare rău că n-am avut o exprimare foarte clară, dar chiar nu făceam referire la dialogul pe care l-am purtat cu tine atunci când am adus persiflarea în discuţie. Repet, am înţeles într-un final conotaţia celor spuse de tine şi îmi fac autocritica pentru reacţia pe care am avut-o…

 23. Vlade,
  Nu e coane vorba de luat peste picior. Te consider un tip inteligent si cu bun simt, dar uite ca s-a-ntimplat sa avem puncte de vedere diferite, in aceasta privinta. Evident ca am speculat folosirea emoticoanelor, imi era mult prea la-ndemina, pentru a nu profita 😉 Tu n-ai fi facut-o? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: