“Doamna cu coasa” are cont de Facebook

Scris de Coolnewz

Aproape ca e weekend asa ca as zice sa incepem sa intram incet-incet into the mood. Asa. Sa ne relaxaaam. Sa vorbim despre chestii soft cum ar fi … despre … despre … moarte:)? Ce, e prea devreme? No. Orice om gospodar face lucrurile din timp. Asa ca, si discutiile despre moarte trebuie incepute inca din timpul vietii. De azi. Uite, de exemplu, desi unii spun acum ca modelul de femeie cu forme e pe duca si ca femeia viitorului va fi numai piele si os (ma rog, mai mult os :) ) o stire din industria pompelor funebre ne-a mai linistit. Formele, sunt la mare pret si dupa moarte!

Am mai aflat zilele trecute ca moartea e un subiect interesant (si profitabil) si pentru Facebook. Si ca cea mai mare retea de socializare de pe planeta se transforma, cand situatia o cere, in pagina de anunturi mortuare si epitafuri. Stiti probabil ca Facebook e mai rau ca raia: daca apuca sa se lipeasca de tine cu greu mai scapi! Te urmareste paaana…pe lumea cealalta! Cine are un cont acolo stie ca Facebook are un sistem de reminder prin care te inghionteste periodic sa restabilesti legatura cu prieteni mai vechi. Sau daca un prieten “ti-a cerut prietenia” si tu (intentionat sau nu) ai uitat sa ii dai un raspuns, Facebook nu se lasa si, din cand in cand, iti aduce aminte ca nu-i frumos sa te faci ca ploua. Numai ca uneori oamenii nu mai dau nici un semn pentru ca mai si pleaca. De tot. Nu stiu ce vor simti, de exemplu, fanii Madalinei Manole cand vor primi peste vreo 3 luni un reminder in care Facebook o sa le sugereze ca ar fi cazul sa o mai intrebe de sanatate pe “fata cu parul de foc”, dar pe americanca Courtney Purvin a luat-o cu fiori! Femeia a primit un email similar iar prietenul in cauza era deja … dincolo de vreo 3 luni. “A fost ca si cum s-a intors din morti” a declarat femeia pentru International Herald Tribune (IHT)

In acelasi articol, un profesor de la Rutgers University din New Jersey explica faptul ca, probabil, administratorii site-ului nu au anticipat ce succes va avea Facebook si la alte categorii de varsta in afara tinerilor. Doar in mai s-au inregistrat pe Facebook (care tocmai ce a anuntat ca a depasit 500 de milioane de utilizatori) peste 6.5 milioane de persoane cu varste de peste 65 de ani. Initial, scrie IHT, Facebook stergea conturile celor decedati de indata ce era instiintat de rude sau apropiatii acestora. Insa in 2007, cand a avut loc un masacru la Universitatea Virginia Tech, rudele victimelor au cerut administratorului site-ului sa le permita sa mentina conturile celor decedati si sa le transforme in pagini comemorative. Un fel de foaie virtuala cu mesaje mortuare sau ganduri ale prietenilor in memoria celor care nu mai sunt.

Bineinteles ca Facebook nu a zis nu. Pai de ce ar face-o? Cu cat mai multi utilizatori – ce conteaza, vii sau morti?- cu atat traficul si conturile din banca sunt mai mari. Facebook creste precum Fat Frumos- in cazul asta particular Fat Frumos… din lacrima-, oamenii le scriu mesaje celor disparuti, iar cei din urma par ca, din cand in cand, (atunci cand trimite Facebook reminderul) mai dau si cate-un semn de…viata!?!

P.S. Eu cred ca si “Doamna cu coasa” are cont de Facebook. Metoda de “recrutare” de mai jos e depasita. Ia uitati ce rateuri dă! Click aici 😀

Reclame

Posted on martie 10, 2011, in Buimăceli din lume luate şi înapoi la lume date. Bookmark the permalink. 7 comentarii.

  1. De cand am facut cercetarea asta ma intreb daca madama cu coasa are si cont de Twitter. In cazul in care are, cum ar fi ciripeala ei? Buhuuhuuuu? Nu stiu, intreb si eu …:)

  2. coolo
    Bun si despre moarte cind vorbim? 😆

  3. never. doar ne facem ca vorbim si „ne” radem de ea:)

  4. Par avion…La Darvari(de Ilfov),purtatorul de odajdii ,preotul din localitate,manat de Necuratu,o infaptuieste cu duhul preacucerniciei.Trimite un colet(fosta cutie de banane)destinatarei Aurelia Cenusa(nume predestinat)cu osemintele tatalui ei, trecut cu multi ani in urma in lumea umbrelor.Deshumat fiind de preotul buclucas,tatal apartinatoarei(ce o mai fi fost din el saracu’)ia calea Postei Romane si ajunge la pachet la Drobeta Tr.Severin,ulterior doamna Cenuse primind si un aviz telefonic prin care purtatorul de patrafir ii talmaceste uimirea:vanduse terenul cu 15 mil. iar din banii obtinuti oprise 10 mil pentru ..taxa bisericii,restul de 7 mil revenindu-i doamnei Cenuse!!!!! Moartea pandeste si dupe… :))

  5. Sicriele pentru supraponderali au fost o noutate, mari cat patul matrimonial, dar de cosciugul cupa B, n-am mai auzit, n-am mai vazut…Ha, ha, ha 😛

  6. Poi ma gandesc eu ca e bine ca are cont pe Facebook ca asa mai vorbeste omul cu ea , poate se imprieteneste, mai suporta o amanare …in caz de…

  7. like 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: