So, what!?

Percepție, reflectare, conștientizare, interpretare, Premiul Nobel pentru pace… E clar, redevenim serioși! Nici nu putem altfel, că doar domnul academician ne ține o bogat exemplificată și documentată prelegere psihologică-socialo-politică. Atenție mărită, vă rugăm!

Scris de Papagigli

În lumea noastră, a raționalilor, realitatea e o muză, pe care fiecare o privește după cum i se scoală imaginația.  Evident că mai sunt și alți factori perturbatori, dar ce vreau să spun e că senzorii noștri zic una, iar noi interpretăm cum ne aranjază, chiar și fără s-o conștientizăm. Percepția deține supremația absolută. Uite și-un exemplu rapid, că sa ne facem încălzirea. Spuneți-vă sincer, la ce v-ați gândit văzând dihania asta?

Și, deși percepția ar trebui să fie o reflectare fidelă a muzei ăleia din capu’ postului, de cele mai multe ori imaginea ne apare complet distorsionată. De ce? Nu pentru că simțurile ne-ar fi fucked up, ci pentru că interpretarea informațiilor cu care ne aprovizionează ele, e fucked up. Cu toate astea, pe mulți îi auzi spunând: “Adevărul e că…”, deși ăla-i adevărul percepției, nu al realitătii. Pe Băsescu , de pildă, îl scuipă jumate de Românie și-l pupă-n cur cealaltă jumătate, deși ambele părți cunosc aceleași realități ale acestui personaj de legendă olimpiană. Cum așa? Realitatea nu poate fi decât una. Cu toate astea, percepția e total diferită. Și nu vorbesc aici de preferințe, simpatii și apartenențe, pentru că, deși multora le poate părea absurd, sunt neverosimil de mulți cei care îl apreciază sincer, nu pe linie de partid.

Dacă situația asta pare bizară, stați s-o citiți pe următoarea, care mi se pare și mai oablă. Ce spuneți de faptul că un bărbat percepe o femeie în mod diferit inainte și după fut? Înainte-i o divină; după, o alta. Evident că sunt și excepții, că doar d-asta se și căsătoresc din când în când, dar eu mă refer la totalitatea actelor de fut. Și să nu v-aud cu: “Cine, mă, eu; să moară mama…”, că nu ține. Nu cunosc bărbat în a cărui viață numărul nevestelor avute, nevestele lui, să fie egal cu numărul femeilor cu care s-a polenizat. De ce atunci când vedem o ”piesă”, nu ne gândim la un nou născut sau la Starea Civilă, ci doar la fut? Nu ca aș avea ceva împotrivă, dar mă-ntreb și eu în numele sexului frumos.  De ce adică percepem femeia doar ca  femelă?

Dar hai sa nu mai intrăm în adâncul penetrărilor și să ne referim la subiecte de suprafață.  De exemplu, discuțiile în contradictoriu, polemizările și chiar războaiele. Astea nu sunt tot o urmare a percepției și interpretării diferite ale aceleiași realități?

Dar n-aș zice că ne găsim într-o situație disperată, întrucât există, după cum am spus, și excepții în care percepția se pupă cu realitatea, ca Bill Clinton cu Monica Lewinski. Monica am zis? Păi da, că uite, Monica, despre care toți cred că l-a luat pe Irinel din interes, a demonstrat că l-a iubit nebunește, și cu șoferul, și cu grădinarul, și cu instalatorul, și cu schimbătorul de viteze, și cu pasiune. Apoi Udrea, care e percepută drept curvă, când ea e, de fapt, ministră. Iar dacă pe Base îl scuipă doar jumătate din electorat, pe Boc săracu, -l scuipă toți, fără excepție. E foarte adevărat că unii-l pot scuipa din neatentie, el fiind o musculiță mică, pe care o sezizezi doar când îți intră-n cur să se hrănească.

Iar acum, în încheiere, pentru a concluziona într-o notă agresivă: ce spuneti de concursurile de aptitudini, gen Miss Univers Flociless sau Antrenorul Anu(su)lui in Fotbal sau, că p-ăsta chiar nu-l pot ignora, Premiul N-o beli pentru Pace? Nu-i așa că ăștia-s rupți complet de realitate și că totu-i doar percepție? Numai că, deși le știm pe toate, deja nu le mai dăm niciun fel de importanță, tratându-le, imperturbabili, cu liniștitorul: So, what!?

Reclame

Posted on ianuarie 14, 2011, in Homunculus politicus et philosophicus. Bookmark the permalink. 10 comentarii.

 1. Domnu papa
  Răspund io la întrebare, că văd că la articole serioase nu prea să bagă lumea.
  Mi-emi pare ca o conopidă care începe să se strice la coadă. În niciun caz nu ma-m gândit la scârnăvenii. Că dea-ia și dau io prima răspunsu ca să nu se apuce unii și alții stricați de cap să zică măscări și so ia discuția razna.

 2. Dona Didina,
  In numele meu si-al familiei mele, va multumesc si va ramin dator pe veci! 😉

 3. O fi o ciupercuță răsturnată ;;)

 4. balaurdegradina
  Da tu, si mie mi-a placut bancul ala cu ciup, ciup, ciupercuta 😉

 5. buna asta cu atentia marita, chiar ca venea :))

 6. red
  Normal, tot ce-i marita, e buna 😀

 7. Ba nu!
  Burta, de eczemplu!

 8. papa, eu ma refeream la altceva, dar daca tu spui, probabil ca stii mai bine 😉

 9. like!!!

 10. Pfff, si eu care ma asteptam sa incepi postul cu „Oamenii de stiinta englezi au ajuns la concluzia ca…” :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: