La drum, cu bunicu’

Îmi scrisă Pamela! A naibii! San-vârtit de o escursie în străinătate, cu ăl bătrân. A, nu… nu cu ăla d-ei plătește ei toate angaralele… adică și ăla ie bunic, da a altora… Nu, bre, cu bunicu iei! Acuma… juma din scrisoare na-m priceput-o, că îi cu termene dea-lea din Doctor Haos, așa că vă rog pe dumnivoastră să mă ajutați so decifrez!

Fatăh Didy,
Îmi cer scuze că n-am apucat să te pup la plecare, dar totul s-a întâmplat c-o repeziciune ameţitoare. Sper că nu te-ai supărat. Ştiindu-te curioasă, hai mai bine să-ţi povestesc cum s-a făcut de-am ajuns aici şi cam ce fac, ca să nu crezi care cumva că m-am dus la distracţie.

Spitale care cad pe tine și unde gândacii trăiesc în simbioză cu ocupanții lor! Deci nu-i bine! Mergem în țări străine, c-am auzit noi că și președintele a făcut la fel! Am ales să-l însoțesc doar pentru că este un alintat fără pereche; în realitate, este foarte bine orientat temporo-spațial, dar asta e altă poveste.

Odată ajunși în avion, i s-a făcut de fumat și de musai voia presă românească! De unde aşa ceva în avioane străine, îi zic!? L-am lămurit repede, că doar știi ce putere de convingere am!

Așadar, iată-ne ajunşi la marele spital. Curat, personal zâmbăreț, știi tu… rictusul ăla profesional, dar -între noi fie vorba- la cât costă o zi de spitalizare acolo, ar fi culmea să te izbești de mutre acre! Am ajuns aici pe seară, așadar restaurantul spitalului era închis. Aveam ceva sandvișuri la noi, dar de ce să fie treaba bună? Nu și nu! Bunicul țipa cât îl țineau plămânii lui negri de fumător că vrea mâncare caldă!! Deci, ia recalcitrantul şi du-l cu un taxi la cel mai apropiat restaurant din zonă. Acolo îi freacă pe bieții chelneri ceva de speriat, bineînțeles cu ajutorul meu, pentru că el nu știe decât rusa! Îl văd în sfârșit fericit; respir liniștită și mi-l duc înapoi la spital.

A doua zi, dis de dimineață, mă duc la el, intru în salon și ce mi-e dat să văd? Nici nu-ți trece prin cap! Bunicul, cu muzica dată la maxim, valsa c-o infirmieră! Era grațios tot şi pătruns nevoie-mare de moment! Partenera de dans, o fată drăguță foc, tinerică, foarte trendy, cu piercing în nas, râdea de se prăpădea, de unde am tras concluzia că nu i-a mai fost dat să trăiască asemenea momente cu un pacient… În fine, cu greu îl smulg pe Fred Astaire din ghearele dansului și-l duc la analize. În urma rezultatelor primite, s-a ajuns la concluzia că are un polip pe colon şi trebe extirpat endoscopic.

Pregătirea pentru endoscopie este destul de dificilă, respectiv, bunicul urma să bea numai ceaiuri, apă și laxative timp de 24 de ore. Zis și făcut! A stat omul, săracul, numai pe budă! În viața lui n-a fost aşa de curat acolo unde toți suntem oleacă murdari! Următoarea zi, după mai bine de 30 de ore de nemâncat, bunicul aștepta cuminte în salon să i se facă endoscopia aia. După o îndelungă așteptare, pe la orele 14.00, vine medicul de gardă și ne zice că de fapt chirurgul n-a ajuns la spital și deci se amână toată tărășenia pentru a doua zi! Am crezut că n-aud bine! Păi bine, dom´le, cum se poate așa ceva la pretențiile lor!? Sau, ca să fim mai exacţi: Cum se poate întâmpla așa o treabă într-o clinică privată? Hm, muncă de lămurire pe mine cu bunicul… ce-a urmat, nu-ți mai zic! Era supărat tare, si pe bună dreptate, știind ca urmează o altă zi fără mâncare! Și a luat-o de la capăt: iar laxative, iar apă și ceai! A fost destul de ascultător; ca să fiu sinceră, eu cred că făceam ca toți dracii la un loc, nemâncată fiind de 2 zile juma´!

În fine, vine momentul endoscopiei; trece și el; îl aduc pe bunicul în salon, anesteziat tot; doarme bunicul, se trezește și, nici n-apucă bine să deschidă ochii, că vine infirmiera cu un bazinet în mână și zice: “Am să vă rog să defecați aici, pentru că polipul dumneavoastră a fost scăpat din greșeală în intestin, și e de musai să-l recuperăm, pentru că trebuie să-l dăm la anatomie patologică, să vedem dacă nu cumva e de natură canceroasă!” Inutil să-ți zic că mi s-au exoftalmiat ochii pe loc și tot sângele mi s-a urcat brusc în cap! Bunicul însă a fost cooperant. A făcut… mă rog, a făcut ce trebuia să facă, după care s-a pornit să inspecteze conţinutul bazinetului (atât de prețios de altfel), de parcă aștepta să vadă acolo numerele câștigătoare la Loto! La scurt timp, i-a fost săltat chiar de sub nas, iar de aici nu știu să-ți zic ce s-a mai întîmplat. Cert este că mi s-a spus că astăzi avem rezultatele. Bănuiesc deci c-au găsit polipul buclucaș. Sau, poate nu? Cine știe? Cunoşti vorba aia: “Prinde orbul, scoate-i ochii!”

În rest, bunicul e foarte bine; n-are stare deloc, ba chiar a plecat din spital ieri și m-am trezit că-mi cânta sub balcon precum trubadurii de altă dată! Mai nou, i-a mai venit o idee: să scoatem o păturică din salon și să stăm la plajă în spatele spitalului! La masă, se întâmplă alte istorii: le cere ăstora mici cu muștar, salam de Sibiu, ciorbă de burtă, tochitură și alte alea de care ăștia habar n-au; ca să nu mai zic că toată tărășenia se sparge-n capul meu de translator! Năstrușnici, bunicii ăștia!

Ia uite ce m-am întins la vorbă! Hai că închei, nu de alta dar am programare la manichiură! Mi-a dat bunicu’ bani, că cică să văd şi eu cum fac ăştia manichiura în străinătate! Hmm, n-are el păr pe cap câte manichiuri mi-am făcut eu la Milano!
P.S. Fatăh Didy, dacă n-ai înţeles termenii ăia medicali, roagă-l din partea mea pe Gregorie Casă să ţi-i explice, că ştii că eu am o relaţie mai specială cu el…  Hai c-am fugit! Aaaaa, era să uit! Ţi-am cumpărat de aici mopuri din alea profesionale de curăţă aproape singure podelele şi am prins la ofertă şi un fel de clor parfumat, din ăla care cică elimină mirosurile neplăcute! Să mai zici că nu mă gândesc la tine!

Te pupă,
Pysy Pamela

Reclame

Posted on ianuarie 13, 2011, in Buimăceli din lume luate şi înapoi la lume date. Bookmark the permalink. 63 comentarii.

 1. Dragă Pamela,
  Dacă infirmiera din poză lucrează la clinica aia, m-aş îmbolnăvi cu mare drag şi m-aş interna acolo fără ezitare şi fără translator, chiar dacă nu vorbesc străineza…

 2. Domnu Sailor
  Lasă, bre, cobzăreala și mai bine esplică-mi termenele alea. 😦

 3. Bre Didina,
  La câtă poftă de viaţă arată bunicul eu îl bănui că a fost cândva marinar. Că prea semănăm la apucături!

 4. Să ne zică Gregorie, că el ştie!

 5. Gregorie Casă

  Auzi, Pysy… Bine că ai plecat cu cheile de la cabinet. A trebuit să tai ușa cu flexul.

 6. A zis cineva sandvișuri? Unde? Unde?

 7. Domnu doctoru
  Da polipu ăla,… n-ui în nas?
  Atunci di ce i lo-r scos prin… cum îi zice… prin orificiul bucal? Adecă pe la fund.

 8. Gheorghe, treci acas că n-ai terminat de spălat vasele! Ai stat toată ziua să crapi în tine prăjiturelele lu femeia aia… Nu ți-ar mai ajunge… Doamna Pamela! Loați-l și pe nehalitu ăsta la clinica aia poate îi pune un inel pă stomac, că parcă-i spart, Doamne iartă-mă!

 9. Laura, scuze, eu mai mult gimnastica si engleza cu un uşor accent dobrogean.

 10. Gregorie Casă

  Marinare, interesant. Limba gimnastică cu ce accent o vorbiți?

 11. Doc, imi pare sincer rău, am uitat că Helga-i în concediu 😦
  Una peste alta, dacă nu luam cheia, aşa-i că nu-ţi aminteai de mine? 😦

 12. Gregorie Casă

  @Didina: interesantă întrebarea dumitale. Probabil pacientul era răcit și avea nasul înfundat.

 13. Gregorie Casă

  @Pamela: îmi aminteam când observam că mi-ai luat și stetoscopul. Apropo, îți stă bine cu el în poză.

 14. Tanti jeni, mai lasă-l tanti puţin… să-l cunoaştem şi noi!

  Domnul Cristi, luaţi o prăjitură de aici! Dacă doriţi mai avem şi sarmale de la Crăciun. Nu vă sfiiţi, am auzit eu undeva că sarmalele cu cât stau mai mult în frigider, cu atât îs mai bune!

  Didy, lasă fată mătura aia şi hai şi primeşte mosafirii cum se cuvine!

 15. Doctore, cu un uşor accent scoţian după o bunică din partea tatălui. Bunicul a fost tot marinar, dar pe Dunăre.

 16. @Doctor Casă
  Ai fost pe diagnostic, colega! 😉
  Nici nu mă mir că lucrezi la anatomie patologică. Îți vine pacientul direct pe năsălie, nu mai trebuie să depui eforturi să-l omori matale. 😀

 17. Doc, m-am emoţionat toată! Aşa-i că-mi stă mai bine fără ochelari?

 18. Gimnastica cu accent scotian :)) cre ca suna bine la paralele 😀

 19. Laura, am avut bonă la franceză şi fraulein la germană dar nu am rămas decât cu engleza de prin talciocurile Orientului.

 20. Sailor, bona nu-i aia care se ocupă de copii?

 21. Doamna Pamela, mulțumesc! Aș mai sta dar mă doare o ureche. Dacă întârzii înapoi la Cantină o să aibă grijă tanti Jeni să mă doară și cealaltă.

 22. Gregorie Casă

  @Pamela: probabil dumnealui nu a vrut să zică ”bonă” ci ”bună”. Adică o ”bunăciune” cum ar veni. Știi doar că dânsul e un romantic.

 23. Domnule Ghe, am auzit eu de-o Tanti Jeni care-i arcăneşte pe ăia puturoşii cu polonicul! Să nu-mi ziceţi că-i Tanti Jeni aia????

 24. Pam, nu vezi ca Sailor vrea sa ne zica din ce origini se trage el … cu bona etc 😀 Nu ca noi… ca o trebuit sa invatam prin liceu …

 25. Pamela , ai inţeles exact.Totul se petrecea in copilărie. Iar Doctorul are şi mai mare dreptate.

 26. Domnule marinar, ok, am înţeles c-aţi avut bonă, n-am priceput aia cu bona la franceză! Dar nu mai insist, trebe că-s blondă eu….

 27. domnule mie-mi place vinul demisec…nu dulce, nu demidulce, nu sec…demisec, atât.

 28. cu nuci sau cu alune ar fi perfect…

 29. eventual un pește ceva așa…de gust

 30. Melancolicule, ce onoare! Ce mai faci, colega?

 31. @Melancolique
  Asta apropos la ce, suflețel? 😀

 32. merge si cumasline!

 33. eee…beau un vin demisec, ce credeai?

 34. Marinare, văd c-ai tăcut! Bre, în vremurile noastre eu n-am auzit de vreo bonă care să înveţe copiii o limbă străină. Asta era nelămurirea mea.Dumneata din ce timpuri vii?? Din ce secol?

 35. Domnu’ Melalcoolic, şi din ce podgorie provine licoarea? Dacă nu suntem indiscreţi. Hîc!!!

 36. habar nu am, eu mă ocup cu golitu, nu cu umplutul ;))

 37. Eh, Pamela! Ce vremuri am apucat eu! Vin din secolul trecut, asta e.

 38. Sailore, zi niste podgorii ca lumea sa stim si noi ce si cum 🙂 Sunt prin Dobrogea banuiesc unele bune, ca acolo-i soare si cald.

 39. Laura, Cotnari!

 40. Laura, serviţi: Murfatlar, Niculiţel, Ostrov, Oltina…Roşu, rose, alb…

 41. Stati sa ma duc in pivnita sa vad daca mai am ceva in rezerva si sa ma uit ce scrie pe sticla.

 42. sailor, a zis podgorii calumea :mrgreen:
  Niculitel, Ostrov, Oltina… hai, mă laşi? 😀

 43. Casa Vrancea – Feteasca neagra de Cotesti 1949, vin rosu sec din 2004 (mmmmmh, imi amintesc cealalta sticla, foarte bun). Mie imi plac vinurile seci.

 44. Pfuaaaa!!! Bag seamă ca seară de seară se lasă cu băute pe aici!
  Pamela dragă , îmi amintesc perfect că te-ai lipit intr-o seară de uischiu ală adus de domnu cu măsline.Aşa că, dacă nu-ţi place vinul, umblam la rezervele strategice si scoatem pentru tine un Jack cu multe grade. Vorba ceea, ori suntem marinari ori nu mai suntem!

 45. Laura, Vrancea e în Moldova puţin. Deci vinul e bun 😉

 46. Pamela, alea sunt mai exclusiviste, ce stii tu? Câteva butoaie pe an.

 47. Pam, asta e foarte-foarte bun. E un vin sec, deloc acru, cu o super aroma… (in ce ma priveste si-a meritat cei 8-9 euro). Din pacate nu mai am decat o sticla 😦

 48. Laura, o sticla din cate? 😀

 49. Hihihihi… asta nu o zic 😀 Mie imi place vinul si berea si cognacul 🙂


 50. Cred ca merge cu vinul ăla…mai săltăreaţă aşa…

 51. e buna si asta sailore 🙂

 52. Buimacilor, pai parca am mai auzit melodia asta nu de mult 😛

 53. Laura, ei da? oare unde? 😛

 54. Laura, la inaugurare parcă ! S-a dansat atunci in draci!

 55. Iar acu îmi veni asta la îndemână…

 56. Io nu pot deschide videoul 😦

 57. Laura, era Bon Jovi – You give love a bad name, cauta-l cu ce ai tu pe acolo.

 58. Am făcut cam multa gălăgie pe aici şi vine Didina să ne ia cu mopul! Aşa că vă zic noapte bună.

 59. Noapte buna, sailore!

 60. Noapte buna, sailor!

 61. Pfii, ce de stecle goale p-aicișa!
  Și io care credeam că telectuali îs un soi de sfinți… Că așea ar trebui să fie, numa cu cărți și calculatoare în cap… Da unde să mai aibă loc elea, c-ăi plin deaja cu alcoale!
  Nici n-ui de mirarea că nu mai vor gunoierii să-mi ia sacii. Că cică, la crâșme tarif îi altu.

 62. bai ce m-ati distrat! pysi, ce mai zice bunicul?valseaza iar?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: